Операція на Бєлгородщині. У легіоні «Свобода Росії» заперечують великі втрати і координацію з владою


Операція на Бєлгородщині. У легіоні "Свобода Росії" заперечують великі втрати і координацію з владою

Легіон »Свобода Росії» (скриншот відео легиона)

У легіоні «Свобода Росії» заперечують заяви російської сторони про великі втрати, яких нібито зазнало формування під час операції у Бєлгородській області РФ. Також там кажуть, що операція не була скоординована з владою України. Про це з посиланням на речника політичного крила легіону «Свобода Росії» Олексія Барановського пише Reuters.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У коментарі агентству він сказав, що не може розкрити кількість військ, які беруть участь в операції, але легіон, за його словами, загалом налічує чотири батальйони.

Барановський заперечив наявність великих втрат, назвавши російські повідомлення дезінформацією.

Він сказав, що підрозділ є частиною українського Інтернаціонального легіону, який підпорядкований Головному управлінню розвідки Міноборони, але заперечив, що вторгнення було скоординовано з українською владою.

«Це перші кроки в головній меті повалення режиму Путіна за допомогою збройної сили. Інших альтернатив немає», – сказав речник легіону.

  • Вранці 22 травня Російський добровольчий корпус (РДК) та легіон «Свобода Росії» повідомили про перетин кордону з РФ, вони увійшли до Бєлгородської області. У ГУР у коментарі LIGA.net пояснили, що на території РФ російські бійці діють автономно. За даними джерела агентства у розвідці, і РДК, і легіон курує ГУР.
  • Пізніше у ГУР повідомили, що у Бєлгородській області у терміновому режимі розпочалася евакуація на об’єкті Бєлгород-22, де росіяни зберігають боєзапаси для ядерного озброєння.
  • В області було введено «режим контртерористичної операції», який передбачає «спеціальні заходи та тимчасові обмеження». Наступного дня, 23 травня, його скасували.
  • У легіоні «Свобода Росії» стверджують, що під час операції на території Бєлгородської області РФ були «розгромлені» сили ФСБ, а також знищена мотострілецька рота ЗС РФ.

Джерело

Новости Украины