Папа Римський визнав, що Росія напала на Україну та пояснив, чому не критикує Москву

Папа Римський визнав, що Росія напала на Україну та пояснив, чому не критикує Москву

Папа Римський Франциск заявив, що Росія є нападаючою стороною у війні, а українців назвав народом-мучеником. Про це повідомляє «Vatican News».

— Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, бо маю багато інформації про жорстокість військ, що вторглися. Загалом найжорстокішими є, напевно, ті, хто з Росії, але не відноситься до російської традиції, наприклад, чеченці, буряти і так далі. Безумовно, сторона, що напала, – це російська держава. Це цілком зрозуміло, – визнав понтифік.

Як зазначив Папа Франциск, він ніколи не давав приводу думати, що прикриває російську агресію, а не конкретизує нічого, щоб нікого не образити.

— Чому я не називаю Путіна? Тому що це не потрібно – це вже відомо. Однак іноді люди чіпляються за деталі. Усі знають мою позицію, з Путіним чи без Путіна, не називаючи його імені, — наголосив він.

Напередодні у Ватикані запропонували стати посередником у переговорах між Україною та Росією. Папа Римський заявив про готовність зробити все можливе для припинення війни. До цього понтифік стверджував, що російському народу «не властива жорстокість», а те, що відбувається в Україні, назвав наслідком дій найманців і солдатів, які йдуть на війну за пригодами.

Джерело

Новости Украины