П’ять головних новин України та світу на 19:00 1 грудня


П'ять головних новин України та світу на 19:00 1 грудня

Фото – СБУ

1. Raytheon збере для України ще шість комплексів ППО NASAMS – Пентагон виділяє $1,2 млрд. Пентагон уклав контракт із Raytheon Technologies на виробництво зенітних ракетних комплексів NASAMS для Збройних Сил України на понад $1,2 млрд (докладніше).

2. У Байдена думають над різким розширенням навчання для ЗСУ – CNN. Планується навчання до 2500 українських військових на базі у Графенвері. Якщо цю ідею схвалять, то це не лише значно розширить кількість українців, які навчаються, а й тип їхньої підготовки, зазначають CNN (докладніше).

3. Посли G7 очікують, що у січні Україна запустить роботу Вищої ради правосуддя. У G7 очікують, що З’їзд суддів у січні 2023 року призначить вісім нових членів Вищої ради правосуддя, запустивши роботу ВРП (докладніше).

4. Генсека НАТО запитали про Leopard для ЗСУ. Сказав, що є велика логістична проблема. Зараз у НАТО зосереджені на тому, щоб у ЗСУ працювало те озброєння, яке вже надане Заходом, тому що «величезні проблеми» пов’язані з обслуговуванням та логістикою. Так Столтенберг відповів на запитання про можливість передачі танків на кшталт Leopard 2 (докладніше).

5. Обмін полоненими. Ще 50 українців удома – захисники Маріуполя, Азовсталі, в’язні Оленівки. Серед звільнених – захисники Маріуполя та Азовсталі, колишні в’язні Оленівки та поранені, зокрема у боях на Донецькому, Луганському та Запорізькому напрямках (докладніше).

Читайте також тексти дня:

Світло, вода, холодильник. Як облаштувати побут при блекауті – інструкція

Чому я кашляю? Як відрізнити фарингіт від ларингіту та бронхіту та як їх лікувати

Джерело

Новости Украины