П’ять головних новин України та світу на 19:00 3 грудня


П'ять головних новин України та світу на 19:00 3 грудня

Ілюстративне фото: depositphotos.com

1. Пентагон вперше показав стратегічний ядерний стелс-бомбардувальник B-21 Raider – відео. Міноборони США представило стратегічний бомбардувальник-«невидимку» із трикутним крилом B-21 Raider. Він став першим американським бойовим літаком для таких завдань за понад 30 останніх років (докладніше).

2. G7 та Австралія слідом за Євросоюзом встановили поріг цін на російську нафту на рівні $60. Ця ціна встановлюється на історичному для Росії рівні, який вищий за собівартість виробництва і відповідає довоєнному, йдеться в заяві (докладніше).

3. Росія таємно збирає «тіньовий флот» для обходу нафтових санкцій – Financial Times. Росія формує «тіньовий флот» для обходу обмежень на продаж нафти, які західні країни ввели у відповідь на вторгнення до України (докладніше).

4. Спецоперація у Лондоні. Затримано та відпущено під заставу 58-річного олігарха з Росії. Фрідмана було затримано за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ та змові з метою надання неправдивих свідчень. Його звільнили під заставу (докладніше).

5. Росія викрала в Україні пшениці приблизно на $1 млрд – Bloomberg. Україна втратила врожай пшениці не менш ніж на $1 млрд через російську окупацію, повідомляє Bloomberg на основі аналізу даних супутникового моніторингу (докладніше).

Джерело

Новости Украины