П’ять головних новин України та світу на 19:00 4 квітня


П'ять головних новин України та світу на 19:00 4 квітня

Фото: EPA

1. ФІНЛЯНДІЯ ОФІЦІЙНО СТАЛА ЧЛЕНОМ НАТО. Заявку Фінляндії схвалили міністри закордонних справ країн-членів Альянсу сьогодні у Брюсселі. Документ про вступ Фінляндії до НАТО підписав міністр закордонних справ Пекка Хаавісто. (докладніше)

2. ВІЦЕКАНЦЛЕР ФРН ВИБАЧИВСЯ, ЩО НІМЕЧЧИНА ДОВГО НЕ ДАВАЛА ЗБРОЮ УКРАЇНІ. Віцеканцлер ФРН Роберт Хабек сказав, що йому дуже соромно через те, що після початку повномасштабного вторгнення Росії Німеччина довго не надавала військової допомоги Україні. (докладніше)

3. РУЙНУВАННЯ ДАМБИ У КРАМАТОРСЬКУ – ПІДТОПЛЕНО 260 БУДИНКІВ НА 30 ВУЛИЦЯХ. У Краматорську внаслідок часткової руйнації греблі підтоплено 260 будинків на 30 вулицях. Ситуація складна. (докладніше)

4. БІЛЯ МАР’ЇНКИ ТА АВДІЇВКИ РОСІЯ ЗА ДЕНЬ ВТРАТИЛА МАЙЖЕ ДВІ РОТИ. У районі Мар’їнки та Авдіївки Росія за добу втратила майже дві роти особового складу, також окупанти вивозять техніку з Маріуполя, повідомив речник Сил оборони. (докладніше)

5. КИТАЙ ЗМІНИВ ПОЗИЦІЮ ЩОДО КУРИЛ. ТЕПЕР НЕ ВВАЖАЄ, ЩО РФ ЇХ ОКУПУВАЛА. Китай, який з 1964 року вважав Курильські острови японською територією, окупованою Росією, змінив свою позицію. Тепер Пекін дотримується «нейтралітету» у цьому питанні. (докладніше)

Джерело

Новости Украины