Під Херсоном росіяни підірвали ЛЕП, а під Запоріжжям змушують міняти паспорти – Генштаб


Під Херсоном росіяни підірвали ЛЕП, а під Запоріжжям змушують міняти паспорти – Генштаб

Ілюстративне фото: ЕРА

Росіяни продовжують мародерити на Херсонщині та знищують енергетичну інфраструктуру, а на тимчасово окупованих територіях Запорізької області відбирають українські паспорти та змушують отримувати російські. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

На тимчасово зайнятих територіях Херсонської області, за даними Генштабу, росіяни продовжують мародерити та знищувати цивільну інфраструктуру. Вчора, 7 листопада, через дамбу Каховської ГЕС рухалися колони вантажних автомобілів із побутовою технікою та будівельними матеріалами. Триває демонтаж та вивіз обладнання, веж мобільного зв’язку українських операторів.

У районі міста Берислав окупанти підірвали лінії електропередач та обладнання сонячної електростанції. З Херсонського обласного музею Шовкуненка окупанти вивезли всі художні цінності, меблі та обладнання.

Також Генштаб повідомляє, що у Мелітопольському та Михайлівському районах Запорізької області російські окупаційні війська змушують місцевих отримувати російські паспорти. Водночас загарбники відбирають паспорти громадянина України та погрожують переселенням.

  • За словами мера Мелітополя Івана Федорова, окупанти почали зупиняти мешканців міста на вулицях та перевіряти їхні соцмережі. У разі виявлення українського контенту, власника телефону можуть оштрафувати або взяти в полон.
  • Вчора в ГУР повідомляли, що вже три доби через Каховську ГЕС проходять змішані колони військової техніки з боку селища Козацьке у напрямку села Цукури (з правого на лівий берег Дніпра).

Читайте також: Маляр: Окупанти мають кілька планів дій щодо Херсону, відступ — один з них

Джерело

Новости Украины