Пільги при розмитненні залишать для однієї категорії автомобілів

Народні депутати налаштовані скасувати так зване нульове розмитнення. Але не для всіх категорій транспортних засобів.

Пільги при розмитненні залишать для однієї категорії автомобілів

24 квітня в Верховній Раді був зареєстрований законопроект №7311, яким передбачена низка податкових та митних змін. Одна з «найгарячіших» тем цього документа — скасування нульового розмитнення автотранспорту. Але як виявилося, принаймні для частини транспортних засобів законотворці все ж планують залишити пільги. А саме — на ввезення повнопривідних позашляховиків до 2017 року випуску, необхідних для потреб Збройних Сил України.

Про це повідомив в Телеграм народний депутат, заступник голови профільного парламентського комітету Ярослав Желєзняк.

«Скасовуються пільги з ПДВ, акцизу та мита при ввезені транспортних засобів. На жаль, цією опцією стали багато користуватися, аби дешево завозити люксові іномарки, тому довелося прибрати. Залишаться пільги на ввезення повнопривідних джипів до 2017 року випуску, необхідних для потреб збройних сил», — розповів нардеп.

Нагадаємо, що закон про нульове розмитнення автомобілів у період воєнного стану набув чинності 6 квітня. У пільговому режимі завезено вже понад 19 тисяч автомобілів.

З 25 квітня з української сторони автомобілі під нульове розмитнення приймають тільки сім пунктів пропуску на кордонах з Польщею, Словаччиною та Угорщиною.

Источник

Новости Украины