Після обстрілу Запорізької АЕС Зеленський закликав запровадити санкції проти російської атомної сфери

Після обстрілу Запорізької АЕС Зеленський закликав запровадити санкції проти російської атомної сфери

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відреагував на обстріл Запорізької атомної електростанції, яка є найбільшою на нашому континенті. Про це йшлося у його зверненні до українців.

– Сьогодні окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всіх у Європі – вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі на день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об’єкта – це відвертий зухвалий злочин, акт терору, — заявив Зеленський.

Голова держави вважає, що Росія має відповідати навіть за факт створення загрози атомній станції. У зв’язку з цим президент закликав країни запровадити жорсткі санкції проти всієї атомної галузі РФ.

– Росія має відповідати вже за сам факт створення загрози АЕС. І це ще один аргумент на користь визнання Росії державою – спонсором тероризму. Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від Росатому до всіх пов’язаних компаній та осіб, — сказав він.

Як зазначив Зеленський, це питання стосується суто безпеки, оскільки той, хто створює ядерні загрози іншим народам, не здатний безпечно використовувати атомні технології.

Джерело

Новости Украины