«Після пострілу ніхто не каже ні слова». Український ПТУР знищує окупантів – відео


"Після пострілу ніхто не каже ні слова". Український ПТУР знищує окупантів – відео

Скриншот з відео

Проєкт «Український свідок» опублікував відео, на якому 3-й штурмовий батальйон 2-ї роти ДУК «Правий Сектор» українською протитанковою ракетою «Скіф» (експортна версія «Стугни») знищують бронетехніку окупантів. Про це повідомляється у пресрелізі проєкту, який є у розпорядженні LIGA.net.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Кадри було знято у квітні. Щоб не видавати безпосередніх позицій військових та їх тактику, відео опублікували тільки зараз.

У ролику показано, як відбувається підготовка перед виконанням бойового завдання: спочатку командир проводить розвод, потім підрозділ святкує Великдень, після цього бійці одержують інструктаж і вирушають на позицію.

Після виконання бойового завдання військові діляться радіоперехопленням розмов російських військових: «Уважнішим будь. *баний пікап, на пікапі ганяє ПТУРка».

За кермом пікапа з ПТУР – Ігор Симутін, який спочатку витягував людей з-під беркутівських куль на Майдані, отримав за це орден «За мужність» III ступеня, а потім став парамедиком на фронті. Також він ремонтував американські «Хаммери» для української армії.

Читайте також на «Цензор.НЕТ»: Українські військові зі «Стугни» знищили російську САУ з відстані 5 км – відео

Джерело

Новости Украины