Помилкове накладання санкцій на Крупчака візьметься розслідувати оборонний комітет ВРУ

Помилкове накладання санкцій на Крупчака візьметься розслідувати оборонний комітет ВРУ

Застосування антиросійських персональних санкцій до австрійського підприємця Володимира Крупчака відбулося на підставі помилкових тверджень правоохоронців. Оскільки зараз в Офісі генерального прокурора публічно визнали відсутність у Крупчака російського громадянства, то причини накладання санкцій на особу без належної перевірки фактів і документів візьметься розслідувати Комітет Верховної ради України з питань оборони та нацбезпеки. Про це у коментарі Gazeta.ua зазначив нардеп, представник згаданого комітету Геннадій Касай.

— Так, звісна річ, наш комітет готовий заслухати це питання (щодо Крупчака та відсутності у нього російського громадянства, — ред). За умови наявності відповідного звернення, заслухаємо усі сторони, – сказав Касай.

Варто зазначити, що випадок Крупчака поки що єдиний, коли факт помилкового внесення особи у санкційні списки зафіксовано документально та визнано збоку ОГП. 

Разом з тим, як підкреслює Gazeta.ua, єдиного та зрозумілого  механізму  
зняття помилково заснованих санкцій зараз на законодавчому рівні немає. Натомість є приклади, коли своїм Указам президент вносить зміни у попередні свої Укази та виключає з переліку санкційних тих чи інших осіб або компаній. 

Cтосовно Крупчака антиросійських санкцій не застосовували ані ЄС, ані США. В Україні із ним пов’язують кілька великих підприємств, зокрема, Київський картонно-паперовий комбінат.

Джерело

Новости Украины