Посол США Джон Салліван виїхав із Росії

Посол США Джон Салліван виїхав із Росії

Фото: REUTERS/Shamil Zhumatov

Посол США Джон Салліван виїхав із Росії у зв’язку із завершенням кар’єри на державній службі. Про це повідомили на сайті американського посольства.

— Посол США в Російській Федерації Джон Дж. Салліван завершив свою роботу як посланець США і сьогодні залишив Москву, — йдеться в повідомленні.

До прибуття нового посла обов’язки повіреного у справах посольства США в Москві виконуватиме Елізабет Руд – заступник голови місії США в РФ із червня 2022 року. У 2017-2020 роках вона була заступником голови дипмісії посольства США у Грузії.

За день до від’їзду Салліван відвідав похорон Михайла Горбачова. Посол США заявив, що президент СРСР був «державним діячем, який змінив світ завдяки своєму баченню мирного співіснування та перетворень у своїй країні».

У березні Джон Салліван дав інтерв’ю «Новій газеті», в якому розповів, що США не мають наміру закривати посольство в Москві, а президент Джо Байден — відкликати його як посла. Проте Вашингтон бачив знаки з боку російського керівництва, які свідчать, що дипломатичні відносини може бути припинено.

Джону Саллівану 62 роки, він пропрацював у Росії майже три роки – з грудня 2019-го. У 2017-2019 роках Салліван був заступником державного секретаря США.

30 травня до Києва прибула новий посол США в Україні Бріджіт Брінк.

Джерело

Новости Украины