Прав немає, проте є податки — Власникам російських паспортів у Мелітополі надали ІПН

Прав нет, зато есть налоги - Обладателям российских паспортов в Мелитополе присвоили ИНН

Країна-агресор вводить практично кріпацтво в Мелітополі. Так званий російський паспорт накладає купу зобов'язань, але не дає жодних прав.

І слова про "кріпосне право" не є перебільшенням: росія за допомогою видачі цього псевдо-документа закріплює своє "право власності" над людьми, які його отримали. Тепер власники таких "паспортів" – "належать" росії. Країна-окупант тепер може вимагати з них по максимуму, як з повноцінних громадян: від обов'язку дотримуватися всіх законів, які працюють у Росії аж ніяк не на користь простої людини, до необхідності померти за покликом "нової батьківщини". Так, гауляйтер Мелітополя Г. Данильченко вже заявила, що серед власників російських паспортів буде безліч "добровольців" на фронт — практика так званих ЛНР/ДНР показує, що "добровольцями" під час мобілізації будуть усі чоловіки, чи хочуть вони того чи ні.

Те саме стосується й сплати податків. Так, окупанти офіційно оголосили, що мешканцям Запорізької області, які отримали російський паспорт, почали надавати ідентифікаційний номер платника податків. За твердженням рашистів, ці номери будуть внесені до єдиної бази Федеральної податкової служби Росії. Таким чином, мелітопольців зобов'язують платити податки в рф.

При цьому папірець з "банку приколів", який загарбники роздають на окупованих територіях під виглядом російського паспорта, не дає його володарям абсолютно жодних прав. Мелітопольцям не вдається отримати по ньому обіцяні окупантами пільги, такі як, наприклад, безкоштовне медобслуговування, і, крім того, за цим "паспортом" навіть не пускають на територію Росії: на всіх російських пунктах перепусток все одно вимагають пред'явити український паспорт. Що вже говорити про ставлення до власників таких "документів" у самій Росії: там такий "паспорт" є маркером якогось "унтерменша", який за визначенням не може мати такі ж самі права, як "повноцінний" громадянин Росії. За великим рахунком, псевдо-паспорти, які роздають окупанти, дають їх власникам лише відчуття сумнівної гордості володіння такою "корочкою".

А з точки зору української держави, для зрадників, які побігли отримувати російські паспорти, вони взагалі можуть стати "вовчими квитками". Так, Кабмін уже вніс до Верховної Ради законопроект про кримінальну відповідальність для тих, хто отримав такий папірець від окупантів. Отже, "щасливі володарі російських паспортів" у найближчому майбутньому опиняться перед вибором: або тюремний термін за зраду в Україні, або життя в Росії у статусі "недолюдини", на пташиних правах.

Тим часом у школах Мелітопольського району повісили портрети кривавого вбивці.

Новости Украины