Представник Дуди: В Україні думають, що Польща звинувачує їх за ракету — це не так, непорозуміння


Представник Дуди: В Україні думають, що Польща звинувачує їх за ракету — це не так, непорозуміння

Якуб Кумох (Фото: МЗС Польщі)

Багато хто в Україні думає, що в Польщі звинувачують їх в інциденті з падінням ракети на території країни, але це не так. Про це заявив головний радник президента Польщі із зовнішньої політики Якуб Кумох в інтерв’ю каналу TVN 24.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, «є непорозуміння» — багато хто в Україні думає, що країну звинуватили з інцидентом у Польщі, але вона не винна.

«Ніхто не відмовляє Україні в праві на самооборону», — наголосив Кумох.

Він зазначив, що президент Володимир Зеленський не висував жодних звинувачень проти Польщі і не говорив, що поляки «поводяться погано».

«Як людина, яка почувається обвинуваченою, сказав: це не я. Я розумію таке ставлення. Він запевнив нас, що ми вийдемо з цієї ситуації», — заявив він.

  • Учора секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками засідання Ставки під головуванням Зеленського заявив, що Україна виступає за спільне із партнерами максимально докладне вивчення інциденту з падінням ракети на території Польщі. Також Україна очікує від партнерів на інформацію, на підставі якої було зроблено висновок про те, що йдеться про ракету української ППО.
  • Дуда заявив, що для участі України в розслідуванні необхідна згода Польщі та США.
  • Зеленський заявив, що з 25 ударів із падінням ракети або її уламків на території Польщі в часі збігається лише один. За даними українських військових, ця ракета розірвалася у повітрі на українській території. Зеленський упевнений, що на території Польщі впала російська ракета.

Читайте також: Україна, ймовірно, отримає доступ до місця падіння ракети у Польщі

Джерело

Новости Украины