Прикордонника з Бердянська нагороджено орденом «За мужність» (посмертно) — Новости Бердянска

Про посмертне нагородження героя-прикордонника повідомила Державна прикордонна служба України, уточнивши, що Єгор Кучменко служив у Бердянському прикордонному загоні.

Молодший лейтенант Єгор Кучменко

Разом з побратимами 25 лютого він очолював прикордонний наряд на посту спостереження. Під час виконання бойового завдання офіцер загинув, а усі його бойові товариші були важко поранені.

Молодшого лейтенанта Єгора Кучменка нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно…

Вічна пам‘ять та слава Герою!

 

Бердянський прикордонний загін до офіційної інформації додав таке:⠀

Прикордонник Єгор свою військову кар’єру розпочав ще зовсім юним. В 15 років став студентом Запорізького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, згодом продовжив навчання в Харківському Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого. Все дитинство Єгор мріяв присвятити своє життя благородній справі – захисту кордонів Батьківщини. Отримавши у 2021 році першу омріяну зірочку на погонах, вступив до лав Державної прикордонної служби України. Службу молодший лейтенант розпочав в Бердянському прикордонному загоні, де зарекомендував себе надійним бойовим побратимом. Та світанок 25 лютого був останнім в його житті, – йдеться у повідомленні.

Молодий прикордонник віддав своє життя задля миру і свободи України. Героїчний подвиг вічно житиме в серцях рідних та бойових побратимів, які пліч-о-пліч боронили рідну землю від кремлівської орди

Источник

Новости Украины