Путін та Сі Цзіньпін мають намір приїхати на саміт G20 – президент Індонезії


Путін та Сі Цзіньпін мають намір приїхати на саміт G20 – президент Індонезії

Володимир Путін та Сі Цзіньпін (фото — ЕРА)

Російський диктатор Володимир Путін та глава Китаю Сі Цзіньпін мають намір відвідати саміт G20 на Балі. Про це в інтерв’ю Bloomberg повідомив президент Індонезії Джоко Відодо.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Сі Цзіньпін приїде. Путін також сказав мені, що приїде», – повідомив Відодо.

Журналісти зазначають, що як господар саміту Індонезія намагається збалансувати відносини між великими державами та чинить супротив тиску щодо виключення РФ зі списку учасників.

МЗС Китаю не прокоментувало слова Відодо та плани Сі, який з початку пандемії коронавірусу не виїжджав за кордон. Також відмовився від коментарів представник Кремля, проте неназваний російський урядовець підтвердив плани Путіна відвідати саміт особисто.

На Банковій раніше заявили, що питання про участь у саміті президента Володимира Зеленського вирішуватиметься ближче до дати зустрічі. Радник голови ОП Михайло Подоляк пояснив: якщо на саміті буде Путін, то «безперечно, треба буде думати про необхідність нашої присутності».

  • Саміт лідерів Великої двадцятки заплановано на листопад. Президент США Джо Байден заявив, що поїде на нього, якщо не буде російського диктатора Володимира Путіна. А ось голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн сказала, що готова їхати, щоб висловити все диктаторові в обличчя.

Читайте також: «Сигнал був зрозумілим». Блінкен прокоментував бойкот і ранній відхід Лаврова на G20

Джерело

Новости Украины