Путін втратив довіру до Шойгу і спілкується з генералами через його голову – «Важные истории»


Путін втратив довіру до Шойгу і спілкується з генералами через його голову – "Важные истории"

Фото: EPA

Російський диктатор Володимир Путін втратив довіру до свого міністра оборони Сергія Шойгу і тепер спілкується з командувачами окупаційних військ, оминаючи його. Про це з посиланням на власні джерела повідомило російське видання «Важные истории».

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Шойгу потрапив у немилість Путіна після того, як обіцяний ним бліцкриг провалився, а російські війська зазнали великих втрат.

Міністр оборони РФ, за словами співбесідників видання, обіцяв Путіну захопити Україну силами контрактників, без загальної мобілізації та у найкоротші строки, але у нього це не вийшло.

Після вимушеного відступу від Києва Путін навіть особисто намагався керувати військами, але швидко від цього відмовився і тепер через голову Шойгу безпосередньо радиться із воєначальниками, які безпосередньо відповідають за бойові дії – Олександром Лапіним та Сергієм Суровікіним.

Стосунки між Путіним і Шойгу нібито настільки змінилися, що міністр оборони не наважується наполягати на рішеннях, які російські військові вважають необхідними – наприклад, на мобілізації.

Той факт, що Шойгу досі не відправили у відставку, співрозмовники видання, пояснюють тим, що Путін у скрутний час не хоче міняти міністра оборони.

  • Український Генштаб два тижні тому також повідомив, що Шойгу залишається на посаді тільки формально.
  • Шойгу входив до тісного кола так званих «яструбів», в якому Путін ухвалив рішення про напад на Україну.

Джерело

Новости Украины