Радник мера Маріуполя побачив нестиковку у сюжеті про “вбивцю” Дугіної

Радник мера Маріуполя побачив нестиковку у сюжеті про “вбивцю” Дугіної

Фото: кадр відео

Радник мера Маріуполя прокоментував сюжет «Известий» про Наталю Вовк, яку ФСБ назвала виконавцем вбивства Дар’ї Дугіної. Петро Андрющенко зазначив, що якби мешканка Маріуполя була причетна до «Азову», то не змогла б місяць тому залишити окуповане Росією місто.

— Історія фальсифікації навколо маріупольчанки Наталії Вовк не була б повною, якби не сюжет пропагандистів із Маріуполя. З її сусідкою та братом сестри. Де вони кажуть, що вона жила у Маріуполі вже за окупації. І під час окупації Маріуполя кілька разів виїжджала та поверталася. У Маріуполі, де неможливо було виїхати без фільтрації та пропуску навіть для громадян Росії, секретний агент «Азова» спокійно прогулюється туди/сюди, — написав він у своєму телеграм-каналі.

У сюжеті російського пропагандистського ресурсу показані нібито сусідка Наталії Вовк Валентина та чоловік двоюрідної сестри Сергій. Жінка розповіла, що Наталя працювала у військовій частині, проте перенесла операцію на голові та після цього не служила.

— Я навіть у це і не вірю, може, якась помилка. На неї це не схоже, — наголосила вона.

Чоловік заявив, що Вовк виїхала із Маріуполя місяць тому на заробітки.

Колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов, який повідомив, що за вбивством стоїть партизанська російська організація «Національна республіканська армія», заявив в інтерв’ю “ Медузі ”, що Наталія Вовк — “не зовсім стороння людина, але не має, скажімо так, безпосереднього значення [у цій історії]”.

— Вона не мала відношення до цієї акції. Коли з’явилося це повідомлення, я зв’язався з людьми, з якими спілкуємося в Росії. Вони сказали: «Ні, це не вона», — сказав Пономарьов.

Він заявив також, що «якось» сприяв тому, щоб жінка виїхала з Росії.

Довідка

Машина з дочкою російського «філософа» Олександра Дугіна вибухнула у Підмосков’ї увечері 20 серпня. Вже вдень 22 серпня ФСБ заявила, що виконавцем була громадянка України Наталія Вовк, яка приїхала до Росії 23 липня разом із 12-річною дочкою. Вони нібито орендували квартиру в будинку, де мешкала Дар’я Дугіна в Москві, а 21 серпня поїхали до Естонії. Полк «Азов» заявив, що жінка ніколи не належала до їхнього підрозділу.

Джерело

Новости Украины