Ракетний удар: повністю відключилися дві АЕС

Ракетний удар: повністю відключилися дві АЕС

Фото: Пресс-служба Хмельницкой АЭС Хмельницька АЕС тимчасово відключена

Зупинка Хмельницької та Південноукраїнської АЕС пов’язана із проблемами на електромережах. Їм нема куди видавати електроенергію.

Після ракетного удару російських агресорів в Україні було зупинено роботу енергоблоків на двох атомних електростанціях — Хмельницькій та Південноукраїнській. Про це стало відомо у середу, 23 листопада.

Так, про зупинення роботи блоків Хмельницької АЕС повідомив міський голова Нетішина, міста-супутника станції Олександр Супрунюк.

«Зупинка блоків. Відсутнє електропостачання, вода, можливо, тепло. Готуємося до гіршого, сподіваємося на краще», — написав він у Facebook.

Також було аварійно зупинено всі енергоблоки Південноукраїнської АЕС у Миколаївській області. Про це у коментарі для РБК-Україна сказав спікер Енергоатому Леонід Олійник.

«Так. Це пов’язано з руйнуванням мереж. Зі станцією все добре. Нікуди видавати електроенергію», — зазначив він.

Раніше в середу стало відомо про масштабний ракетний удар по Києву та областях України. Внаслідок цієї атаки столиця і багато регіонів країни залишилися без світла. По всій Україні запровадили аварійні відключення електроенергії, які триватимуть щонайменше добу.

Джерело

Новости Украины