Рашисти продовжують тероризувати Енергодар та Запорізьку АЕС

Рашисты продолжают терроризировать Энергодар и Запорожскую АЭС

Енергодарці, які вже сьомий місяць поспіль вимушені терпіти російську окупації, розповіли виданню «Спектр» про життя міста-супутника найбільшої в Європі атомної станції.

Про це  передає «Громадське».

Дружина одного із працівників ЗАЕС згадує, як сподівалася, що в росії вистачить здорового глузду не вчиняти жодних провокацій на станції.  Однак вже за кілька місяців вирішила виїжджати з міста, бо сподівання не справдилися. Чоловік-атомник разом з нею покинути Енергодар не зміг: на блокпостах є списки атомників, і їх не випускають.

«На ЗАЕС щодня якісь провокації, – зазначає Тетяна. – Чоловік каже, що персонал станції перебуває під постійним тиском… під дулами автоматів. Також росіяни збирають підписи працівників незрозуміло для чого. На прохідній раніше перевіряли, в якому стані люди приходять на роботу. Натомість зараз відбирають телефони й шукають у них щось, тому більшість працівників просто перейшли на старі кнопкові телефони».

Стосовно обстрілів Запорізької АЕС переважна частина енергодарців, навчившись розрізняти звуки, не мають сумнівів, що обстріли ведуться з російського боку: «Чую виліт – і одразу приліт. Тобто росіяни самі обстрілюють станцію та місто, але подають це під соусом обстрілів ЗСУ», – каже Артем (ім’я змінене задля безпеки).

Що ж до так званого «звернення від енергодарців», яке колаборанти передали МАГАТЕ про обстріли ЗАЕС нібито українськими захисниками, то, на думку місцевих, «мешканці Енергодару зараз залякані, тому й за вказівкою російських військових розповіли делегації МАГАТЕ, що станцію обстрілювали ЗСУ».
 

Новости Украины