Резніков: Контрнаступ пішов краще, ніж очікувалося. Росію можна перемогти


Резніков: Контрнаступ пішов краще, ніж очікувалося. Росію можна перемогти

Олексій Резніков (фото – ЕРА)

Український контрнаступ на сході проходить краще, ніж очікувалося. Він показує, що РФ можна перемогти, але треба бути готовими до можливої контратаки окупантів, заявив Financial Times міністр оборони Олексій Резніков.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Міністр порівняв наступ зі «сніговою кулею, що покотилася з гори». Він пройшов «набагато краще, ніж очікувалося», зазначив Резніков.

Українські війська втомилися після шести днів атаки, але бойовий дух високий, каже міністр. За його словами, це ознака, що Росію можна перемогти.

Однак він попередив: російські резерви можуть розпочати свою контратаку, наприклад, вдарити по розтягнутих лініях постачання українських військ.

«Контрнаступом звільняють територію, і після цього ви повинні контролювати її та бути готовим до захисту. Звичайно, ми повинні непокоїтися, ця війна нас непокоїла роками», – сказав Резніков.

Одночасний наступ на півдні розвивався повільніше, визнав Резніков. Це сільськогосподарський регіон зі зрошувальними каналами, які росіяни могли використовувати як оборонні траншеї, пояснив міністр.

  • Українські військові продовжують звільняти Харківську й Донецьку області, за добу окупантів вибили із 20+ населених пунктів, повідомили у Генштабі.

Читайте також: Південь. ЗСУ знищили склад у Каховці, армія Росії імітує прибуття резервів

Джерело

Новости Украины