Резніков отримував ультиматум від Шойгу 26 лютого. У відповідь запропонував РФ капітулювати — WP


Резніков отримував ультиматум від Шойгу 26 лютого. У відповідь запропонував РФ капітулювати — WP

Олексій Резніков (Фото: EPA)

Міністр оборони Олексій Резніков отримував ультиматум від голови міноборони РФ та військового злочинця Сергія Шойгу з пропозицією капітулювати 26 лютого, який йому передав білоруський візаві Віктор Хренін. Про це повідомляється в матеріалі американської газети The Washington Post про те, як розпочиналося повномасштабне вторгнення Росії до України.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Резніков говорив телефоном з міністром оборони Білорусі 22 лютого — тоді Хренін пообіцяв йому, що російські війська не вторгатимуться в Україну з території Білорусі.

«Він дав слово офіцера і він виявився брехуном», – сказав Резніков.

Через два дні після початку повномасштабної війни Резніков знову поговорив із Хреніним. Зазначається, що український міністр «почув на іншому кінці нервовий та незграбний голос» білоруського візаві, який сказав, що передає послання Сергія Шойгу, яке полягало в тому, що якщо Україна підпише капітуляцію, то вторгнення припиниться.

У відповідь на ультиматум Резніков сказав, що готовий прийняти капітуляцію з російської сторони.

  • ФСБ підготувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва напередодні повномасштабного вторгнення в Україну.
  • Співробітники ФСБ були настільки впевнені у швидкому краху України, що облаштовували житло у Києві в останні дні перед повномасштабним вторгненням РФ.
  • Раніше The Washington Post публікувала розгорнутий матеріал щодо планів російського диктатора Володимира Путіна перед великою війною проти України, про які адміністрація президента США Джо Байдена знала ще восени 2021 року.

Читайте також: Дзвінок Монастирського та ультиматум із Кремля. WP розповів, як Зеленський провів 24 лютого

Джерело

Новости Украины