Резніков про скандал з мавіками: Давайте без ілюзій, вони не змінять ситуацію на полі бою


Резніков про скандал з мавіками: Давайте без ілюзій, вони не змінять ситуацію на полі бою

Алексей Резников (скриншот)

Міністр оборони Олексій Резніков сумнівається, що «все так погано» із ввезенням в Україну цивільних дронів Mavic, на що скаржаться волонтери. До того ж міністр закликав «не ідеалізувати «мавіки». Про це він сказав у інтерв’ю Lb.ua.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Журналістка зауважила, що ЄС та США розглядає дрони на кшталт «мавіків» як цивільний виріб. Натомість Українська служба експортного контролю вважає їх виробом подвійного призначення і через це волонтерам, які їх завозять, «доводиться збирати величезну кількість дозвільних документів». Вона запитала, чи може Міноборони «посприяти, щоб це було простіше робити»?

Резніков відповів, що це питання обговорювалося в уряді. «Я вважаю, що для всього, що можна завезти сьогодні для перемоги, треба спрощувати регуляторні процедури. А якщо стоїть питання сумніву чи можливих зловживань, то, відповідно, правоохоронні органи мають за тим дивитися», – сказав він.

Проте він заперечив інформацію про «величезну кількість дозвільних документів».

«Але я чесно скажу, немає поняття «купа паперів». Вони беруть, як правило, гарантійний лист від того військового підрозділу, куди вони нібито везуть, і за наявності цього гарантійного листа у них усе далі відбувається… Тому тут треба сісти і уважно подивитися, чи так все погано», – сказав Резніков.

Разом з тим, він закликав «не ідеалізувати «мавіки». На його переконання, цей дрон «не змінить ситуацію на полі бою». За словами міністра, «мавік» живе максимум добу-дві, якщо його серйозно використовують».

«Але давайте без ілюзій, цей дрон не змінить ситуацію на полі бою. Нам потрібен дрон, який несе на собі навантаження не 300 грамів, а 30 кілограмів. Ну хоча б три, розумієте? Який літає не на 5 кілометрів, а на 50 хоча б», – зазначив Резніков.

Читайте також: Інтерв’ю | Вбивця «Орланів». Українські інженери створили перехоплювач дронів: що він уміє

Джерело

Новости Украины