Резніков вважає, що ФРН може дати винищувачі Eurofighter. Закликав додати до коаліції


Резніков вважає, що ФРН може дати винищувачі Eurofighter. Закликав додати до коаліції

Олексій Резніков (Фото: ЕРА)

Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю виданням німецької медіагрупи Funke та французькій газеті Ouest France заявив, що бачить можливість надання Німеччиною винищувачів Eurofighter Typhoon.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Якби Велика Британія та Німеччина об’єднали свої можливості з постачання винищувачів Eurofighter, це було б важливим кроком», – сказав він.

Резніков закликав Берлін додати Eurofighter до «авіаційної коаліції» та розпочати навчання з керування ними для українських пілотів.

Крім того, за його словами, Велика Британія готова запропонувати Україні навчання на Eurofighter, а зі Швецією наразі ведуться переговори щодо тренувань на літаках Saab Gripen.

Міністр наголосив, що загалом Україна потребує 120 винищувачів. Основна частина, каже він, має складатися з F-16.

«Найбільшу частину повинні складати F-16, яких у світі налічується понад 5000. Але Eurofighter і Gripen також допомогли б нам», – заявив Резніков.

ДОВІДКА. Eurofighter Typhoon — багатоцільовий винищувач 4-го покоління, завданням якого було стати основою європейських ВПС у першій третині XXI століття. 
Ракетне озброєння: «повітря-повітря» — AIM-9 Sidewinder, AIM-120 AMRAAM, AIM-132 ASRAAM, IRIS-T, MBDA Meteor; «повітря-земля» — StormShadow, AGM-84 Harpoon, ALARM, AGM-88 HARM, Brimstone, Penguin, Taurus, у перспективі AGMARmiger; Бомбове озброєння: Paveway 2, Paveway 3, JDAM, EnhancedPaveway, HOPE/HOSBO; Лазерна система цілевказівки — Litening.

  • 21 травня 2023 року президент США Джо Байден офіційно оголосив, що американські військові почнуть тренувати українських льотчиків для F-16.
  • 26 травня видання Bloomberg повідомило, що Нідерланди можуть відправити F-16 до України після навчання пілотів.
  • В Міноборони заявили, що для перемоги над російськими окупантами Україні потрібно чотири ескадрильї (48 одиниць) багатоцільових винищувачів F-16.

Читайте також: «Просто заховати не вийде». Бригадний генерал про те, як ЗСУ захищатимуть F-16

Джерело

Новости Украины