Резніков заявив, що найгірший для України сценарій війни вже позаду

Резніков заявив, що найгірший для України сценарій війни вже позаду

Нині на бойових фронтах спостерігається стабілізація, а найгірший варіант сценарію війни для України залишається позаду. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у коментарі американському телеканалу «CNN».

— Ми знаходимося на етапі стабілізації всього поля бою чи ліній фронту з невеликим переміщенням підрозділів, і ми зробили там багато добрих стримувальних факторів, — відповів міністр на запитання журналіста про те, чи «не зайшла війна в глухий кут».

За словами голови Міноборони, українська сторона наближається до етапу контрнаступу. Однією з головних загроз у боротьбі України проти російської війни Резніков вважає «синдром втоми» у міжнародному співтоваристві.

— Я називаю це «синдромом втоми», і для мене це одна з головних загроз, і з цією загрозою треба працювати, тому що нам потрібно говорити як з тобою – спілкуватися, питати людей, не будь на цій втомі. Тому що це дуже, дуже небезпечно для нас, — наголосив він.

На початку липня міністр оборони Олексій Резніков прогнозував три сценарії завершення війни РФ проти України — розвал Росії, перемога України або черговий «жест доброї волі Кремля». За сценарієм, у якому Україна здобуде перемогу, війна може завершитися наприкінці року – на початку наступного року. Резніков підкреслив, що для Росії найгіршим сценарієм завершення війни стане розпад країни.

Джерело

Новости Украины