Росія оголосила у розшук журналіста Bellingcat Грозєва. МЗС Болгарії викликало посла Москви


Росія оголосила у розшук журналіста Bellingcat Грозєва. МЗС Болгарії викликало посла Москви

Христо Грозєв (фото: скриншот з відео)

Міністерство закордонних справ Болгарії викликало посла РФ Елеонору Митрофанову після оголошення журналіста-розслідувача групи Bellingcat Христо Грозєва. Про це повідомили у місцевому виданні Nova.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

На зустрічі з Митрофановою обговорюватиметься заборона вивчення болгарської мови на тимчасово окупованих територіях України, вилучення портретів історичних діячів Болгарії, а також оголошення в розшук Грозєва.

Нещодавно міністерство внутрішніх справ Росії оголосило Грозєва у розшук на підставі кримінальної справи без зазначення статті кримінального кодексу країни-окупанта.

Сам журналіст заявив, що не може коментувати своє оголошення в розшук у РФ, оскільки не знайомий із підставами. Він зазначив, що росіяни роками давали зрозуміти, що бояться роботи групи Bellingcat і намагатимуться її стерти.

  • Грозєв говорив, що російські спецслужби втрачають довіру диктатора Володимира Путіна: проти України працювали близько 120 офіцерів з п’ятої служби ФСБ і до 40 – з ГРУ, але їхній прогноз виявився ілюзією.
  • Розслідувач вважає, що в російських «елітах» зараз існують дві основні сили: так звана партія війни та еліти-противники вторгнення Росії в Україну.
  • Він заявляв, що в оточенні Путіна є люди, котрі хочуть його смерті.

Читайте також: ФСБ звинуватила Україну у спробі «викрасти літаки». Грозєв розповів, як було насправді

Джерело

Новости Украины