Росія скликала засідання Ради безпеки ООН щодо ЗАЕС, але говорити збирається про вбивство Дугіної


Росія скликала засідання Ради безпеки ООН щодо ЗАЕС, але говорити збирається про вбивство Дугіної

Василь Небензя

Москва запросила термінове засідання Ради безпеки ООН на 23 серпня, яке буде присвячене «ситуації навколо Запорізької атомної електростанції». Про це повідомив перший заступник представника РФ при ООН Дмитро Полянський у Telegram. Пізніше постпред РФ при ООН Василь Небензя заявив, що на засіданні росіяни порушать тему вбивства пропагандистки Дарії Дугіної, повідомляє РИА Новости.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Ми запросили термінове засідання щодо Запоріжжя, де не припиняються українські провокації. Зрозуміло, ми скажемо про цей епізод (про вбивство Дугіної. – Ред.)», – сказав Небензя.

Медуза повідомляє, що Путін підписав указ про нагородження Дугіної орденом мужності посмертно.

У коментарі Укрінформу у Постійному представництві України при ООН заявили, що це чергова спроба російської делегації використати інструментарій Ради безпеки, щоб звинуватити Україну в обстрілах ЗАЕС та інформаційно перебити засідання, заплановане на 24 серпня (обговорення наслідків російської агресії проти України).

  • 20 серпня в Росії підірвали джип пропагандиста Дугіна, внаслідок чого загинула його дочка.
  • Подоляк заявив, що Україна не має стосунку до підриву Дугіної: «Ми не кримінальна держава, якою є Російська Федерація, і тим більше не терористична держава».
  • Сьогодні ФСБ оголосила про розкриття вбивства, звинувативши в ньому нібито громадянку України Наталію Вовк, яка нібито працювала на українські спецслужби.
  • В «Азові» заявили, що ця жінка ніколи не мала і не має жодного стосунку до полку.

Джерело

Новости Украины