Росія збільшила інтенсивність обстрілів Бахмута, проводить перегрупування – Сирський


Росія збільшила інтенсивність обстрілів Бахмута, проводить перегрупування – Сирський

Генерал Сирський у Бахмуті (Фото — Telegram СИРСЬКИЙ)

Росіяни збільшили інтенсивність обстрілів Бахмута з важкого озброєння, почали використовувати техніку, що є значно досконалішою, та проводять перегрупування військ. Про це повідомив командувач Східного угрупування військ генерал-полковник Олександр Сирський.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Сирський вважає, що збільшення окупантами інтенсивності обстрілів з важкого озброєння й заходи щодо перегрупування свідчать про те, що «ворог не збирається змінювати свої плани та робить усе можливе для того, щоб взяти Бахмут під контроль і продовжити наступальні дії».

Командувач наголошує, що на сьогодні Силам оборони вдається зривати плани ворога на Бахмутському напрямку, проте росіяни все ще сподіваються захопити місто до 9 травня. «Наша задача – не допустити цього», – написав генерал.

Раніше сьогодні повідомлялося, що командувач Східного угрупування військ відвідав частини й підрозділи Сил оборони, які стримують російських загарбників на передньому краї бойових дій, вручив нагороди, поспілкувався з військовослужбовцями, ознайомився з проблемними питаннями підрозділів.

  • 5 травня спікер Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що російські окупанти ще мають ресурси для ведення бойових дій, зокрема в техніці, хоч вона в них уже в основному і застаріла.

Читайте також: Сирський: Найближчим часом піхота підніме прапор України над Донецьком, Луганськом та у Криму

Джерело

Новости Украины