Росіяни обстрілюють селище Піски під Донецьком з трьох боків, але взяти не можуть – відео


Росіяни обстрілюють селище Піски під Донецьком з трьох боків, але взяти не можуть – відео

Скриншот з відео

Селище Піски Донецької області росіяни обстрілюють з трьох сторін, але вже третій тиждень їм не вдається взяти населений пункт. Про це у коментарі Громадському радіо розповіла речниця окремого мотопіхотного батальйону «Сармат» Ірина Шевченко.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Прямо зараз, у цей момент ворог намагається взяти Піски. Вже пішов третій тиждень, як росіяни намагаються взяти селище. Навіть  ту чпстину, яку вони буцімто взяли, по факту – не взяли, а просто знищили частину селища, зрівнявши все із землею. Там зараз місячний пейзаж», – сказала Шевченко.

За її словами, росіяни за допомогою важкої артилерії «рівняють усе із землею, коли українській піхоті вже немає де тримати свої позиції», а потім заходять.

«Але ми відходимо недалеко. І готові будь-якої миті за підтримки нашої артилерії вибити їх і знову зайняти свої позиції. Поки що Піски наші», — сказала Шевченка.

Команда журналіста Юрія Бутусова побувала у Пісках, де на власні очі побачила, як українські захисники стримують наступ окупантів.

  • За даними Інституту вивчення війни (ISW) на 6 серпня, російські окупанти змогли захопити лише південно-східну околицю селища Піски.

Джерело

Новости Украины