Росіяни відмовились робити спецперепустки для місії МАГАТЕ

Росіяни відмовились робити спецперепустки для місії МАГАТЕ

Фото: GLEB GARANICH/REUTERS

Представники тимчасово окупованої частини Запорізької області відмовились робити спецперепустки учасникам місії МАГАТЕ, які допомогли б швидко потрапити на ЗАЕС. Експерти будуть стояти в черзі, як і всі інші, написав в своєму телеграм-каналі колаборант Володимир Рогов. 

— Місія МАГАТЕ стоятиме у черзі, щоб потрапити на звільнену (захоплену росіянами. — Ред.) частину Запорізької області. Це викликано тим, що спецперепустки їм робити не будуть, — написав Рогов. 

При цьому російські ЗМІ написали, що «військова адміністрація» тимчасово окупованого Енергодару очікує на прибуття місії в місто зранку 1 вересня. 

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії виїхала з Києва до Запорізької АЕС 31 серпня. Експерти повинні оцінити ситуацію та встановити постійне представництво. Окупанти вже заявили, що дають місії на роботу 1 день.

ЗАЕС захоплена російськими військовими на початку березня. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Джерело

Новости Украины