Російські шпигуни стежили за підготовкою військових ЗСУ у Німеччині – Der Spiegel


Російські шпигуни стежили за підготовкою військових ЗСУ у Німеччині – Der Spiegel

Українські військові на навчаннях у Графенвері (фото — ЕРА)

Російська агентура у Німеччині шпигувала за процесом навчання українських військовослужбовців роботі із західними озброєннями. Про це, посилаючись на дані Служби військової контррозвідки Німеччини (MAD), пише Der Spiegel.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Описуються випадки, коли ймовірні шпигуни стежили за навчаннями поблизу міста Ідар-Оберштайн у федеральній землі Рейнланд-Пфальц, а також поблизу міста Графенвер у Баварії.

На обох цих полігонах інструктори бундесверу та США навчали військових ЗСУ застосуванню самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 (Ідар-Оберштайн) та американських артилерійських систем (Графенвер).

Тижневик пише, що невдовзі після початку програми навчання українців німецькі контррозвідники помітили «підозрілі автомобілі, з яких, схоже, спостерігали за дорогами до військових об’єктів». Також над навчальними центрами «кілька разів пролітали невеликі безпілотники», які могли знімати підготовку бійців ЗСУ.

Читайте також: Шольц не даватиме зброю для ударів територією РФ. Згадав Байдена та «ескалацію»

Також у підрозділі бундесверу, який відповідає за військову контррозвідку, підозрюють, що російські шпигуни намагалися радіосканерами знімати інформацію з мобільних телефонів українців на полігонах.

Начальниця MAD Мартіна Розенберг заявила про більшу загрозу шпигунства з боку Росії, «зокрема, через навчання українських збройних сил тут, у Німеччині, а також через постачання зброї в Україну».

Раніше сьогодні Der Spiegel написав, що ліві в партії Шольца вимагають почати вести переговори з Росією «якнайшвидше».

  • 19 серпня стало відомо, що у Німеччині написали нове звернення – Шольца закликали кинути Україну; глава МЗС Кулеба відповів «наркоманам».
  • 25 серпня німецький канцлер Шольц приїхав до бійців ЗСУ на полігоні на березі Балтійського моря, захопився і заліз на танк.
  • У Німеччині депутат переживає, що подумають росіяни, якщо їм заборонять їздити до ЄС.

Читайте також: Якось в Італії. Передача гаубиць Україні затримано через пильну поліцію Неаполя – ЗМІ

Джерело

Новости Украины