Розвідка США: Москва веде переговори з Пекіном про постачання зброї та боєприпасів – CNN


Розвідка США: Москва веде переговори з Пекіном про постачання зброї та боєприпасів – CNN

Володимир Путін та Сі Цзіньпін (Фото — EPA)

За даними розвідки США, Китай розглядає можливість передати Росії безпілотники і стрілецькі боєприпаси. Про це повідомляє CNN.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Агентство посилається на три джерела, знайомих із даними розвідки, які стверджують, що остаточного рішення в Пекіні ще не ухвалено, але переговори між Росією та Китаєм про постачання озброєнь продовжуються.

Джерела стверджують, що з початку вторгнення в Україну Росія неодноразово запитувала у Китаю дрони та боєприпаси, і що можливість таких постачань активно обговорюється в китайському керівництві протягом останніх кількох місяців.

За інформацією розвідки, швидше за все йдеться про боєприпаси для стрілецької зброї, а не для артилерії. Проте такі постачання означатимуть значне посилення підтримки Росії Китаєм. Досі військове співробітництво Кремля з китайськими компаніями обмежувалося постачанням до РФ захисного спорядження (каски, бронежилети) та супутникових знімків.

  • 9 лютого представник японської розвідки повідомив, що Китай нібито почав «помалу» надавати військову підтримку Росії. 19 лютого сенатор США Ліндсі Грем заявив, що Китай зробить «колосальну помилку», якщо вирішить надати військову допомогу Росії.
  • 22 лютого МЗС Китаю спростувало інформацію про намір КНР дати Росії зброю.
  • 24 лютого з’явилися повідомлення, що Росія веде переговори з китайською компанією Xi’an Bingo Intelligent Aviation Technology щодо закупівлі ударних безпілотників. 

Джерело

Новости Украины