СБУ: помічник Кадирова керував захопленням Луганщини за принципом «випаленої землі»

СБУ: помічник Кадирова керував захопленням Луганщини за принципом «випаленої землі»

Фото: ssu.gov.ua

Командиру спецзагону «Ахмат» Росгвардії по Чечні заочно повідомлено про підозру. Про це сповістили в Офісі генпрокурора України та СБУ. За даними слідства, Апті Алаудінов керував військовою операцією із захоплення Луганщини за принципом «випаленої землі». Місцезнаходження Алаудінова встановлюється.

— Йому інкриміновано вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, — йдеться на сайті Офісу.

У березні-червні військові спецзагону «Ахмат» у складі розвідгруп заходили в населені пункти Луганщини. Апті Алаудінов особисто перебував у зоні бойових дій на території міст Рубіжне, Кремінна, Сєвєродонецьк і віддавав накази військовослужбовцям. 

— У результаті ці населені пункти Луганщини були окуповані ворогом за принципом «випаленої землі»: повністю зруйнована інфраструктура, тисячі загиблих і постраждалих мирних мешканців, десятки тисяч людей залишились без домівок, — розповіли в СБУ.

Апті Алаудінов — секретар Ради безпеки Чечні, помічник Рамзана Кадирова, герой Росії та так званої “ЛНР”. У 2011-2021-х роках був заступником міністра внутрішніх справ республіки. У 2013 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук в МДУ імені М. В. Ломоносова.

Джерело

Новости Украины