Шмигаль уточнив дані СБ щодо збитків від війни

Шмигаль уточнив дані СБ щодо збитків від війни

Фото: Пресс-служба Кабмина Денис Шмигаль дав зрозуміти, що сума збитків істотно перевищує оголошені напередодні 411 млрд доларів

Прем’єр-міністр разом зі Світовим банком презентував оновлену Швидку оцінку заподіяної шкоди та потреб на відновлення України.

            Відновлення економіки України після закінчення розв’язаної Росією війни коштуватиме, за оцінками Світового банку, 411 млрд доларів, але ця сума не включає втрати інфраструктури, житла та бізнесу на окупованих територіях. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram у четвер, 23 березня.       Він зазначив, що сьогодні разом зі Світовим банком презентував оновлену Швидку оцінку заподіяної шкоди та потреб на відновлення (RDNA2).   «Сума заподіяної шкоди та потреб на відновлення наразі не включає дані про втрати інфраструктури, житла та бізнесу на окупованих територіях. Коли Сили оборони їх звільнять, очікуємо, що дані будуть доповнені, а уряд негайно приступить до роботи з відновлення на цих територіях», – написав Шмигаль.   Він додав, що проведення другого етапу RDNA2 є важливим елементом у стратегії відновлення України.   «Енергетична інфраструктура, житло, критична інфраструктура, економіка та гуманітарне розмінування – наші п’ять пріоритетів на цей рік. Частину робіт з відновлення вже було зроблено, і я вдячний за це нашим партнерам із ЄС, США та Світового банку», – додав глава уряду.   Він також висловив вдячність Світовому банку за актуальний і ґрунтовний аналіз, який стане для України та партнерів важливим інструментом реалізації проектів відновлення, які вже розпочалися.   Напередодні Світовий банк повідомив, що відновлення економіки України коштуватиме 411 млрд доларів. Сума необхідних коштів різко зросла порівняно з оцінкою в 349 млрд доларів, оприлюдненою у вересні минулого року.   Також повідомлялося, що на відновлення України після війни може знадобитися до 1 трлн євро (1,1 трлн доларів). Такі дані озвучив глава Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Хойер.          

Джерело

Новости Украины