Що робити, коли родич-військовослужбовець зник безвісти або не виходить на зв’язок? Роз’яснення фахівців

Як інформує 71 Центр морально-психологічної підтримки Десантно-штурмових військ ЗСУ, найперше і найголовніше що варто робити — це не зашкодити особі, яка розшукується.

Отже, що робити не варто?

Якщо до вас зателефонували з РТЦК та СП і повідомили, що ваша рідна людина-військовослужбовець зникла безвісти, або ж ви протягом певного часу не можете вийти на зв’язок, не розповсюджуйте про це інформацію в соцмережах!

Особливо використовуючи його/її фото у формі, місце дислокації, дату останнього дзвінка, напрям на якому він/вона знаходився, номер бригади, батальйону, роти, взводу, свої контактні дані.

Чому це небезпечно?

Ваша близька людина може потрапити у полон, і опубліковані вами дані можуть їй сильно зашкодити. Ваш невчасний пост може коштувати їй життя чи здоров’я!

Ви надаєте безцінну інформацію про розташування наших сил з прив’язкою до місця й часу. І це все буде використано проти наших воїнів. Теж чиїхось чоловіків, синів, братів, сестер.

Ви ризикуєте стати мішенню для шахраїв, передусім російських, котрі спробують використати ваше горе задля власної наживи.

Що робити в даній ситуації?

У випадку тривалої втрати зв’язку із Захисником (3 дні і більше), варто зв’язатися з військовою частиною (гаряча лінія, безпосередній командир, командир частини) та вияснити причину відсутності зв’язку із Захисником.

В залежності від отриманої інформації, дійте за одним із запропонованих алгоритмів, вказаних ТУТ.

Пам’ятайте: від ваших дій може залежати людське життя!

 

Джерело

Новости Украины