Шольц приїхав до Канади за «зеленим воднем»: Там такі самі багаті природні ресурси, як і в Росії


Шольц приїхав до Канади за "зеленим воднем": Там такі самі багаті природні ресурси, як і в Росії

Олаф Шольц (фото — ЕРА)

Німеччина може частково перейти з російських енергоносіїв та корисних копалин на канадські, пише Sueddeutsche Zeitung зі слів канцлера Олафа Шольца після його прибуття до Монреалю з триденним візитом. Він уже зустрівся з канадським прем’єром Джастіном Трюдо.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«У країни такі самі багаті природні ресурси, як і в Росії, з тією лише різницею, що це надійна демократія. Навряд чи з якоюсь іншою країною за межами ЄС у нас такі тісні та дружні зв’язки, як із Канадою», – пояснив глава німецького уряду те, чому Берлін бачить у Канаді альтернативу постачанню сировини з Росії.

За даними офісу канцлера, є «великий інтерес до тісної співпраці з Канадою у сфері зрідженого природного газу». Проте йдеться про проєкти, які «поки не дозріли з канадської сторони» (Канада не має експортних ЗПГ-терміналів), тому не буде жодних угод або заяв про наміри в цій сфері. Також, серед іншого, це пов’язано з внутрішньополітичним спротивом фрекінгу в Канаді.

Фото нижче: twitter.com/JustinTrudeau


Шольц приїхав до Канади за "зеленим воднем": Там такі самі багаті природні ресурси, як і в Росії

21 серпня Шольц прилетів до Монреалю з візитом, присвяченим енергобезпеці ФРН. Очікується, що в Канаді буде підписано довгострокову угоду про тіснішу співпрацю щодо відновлюваних джерел енергії на кшталт «зеленого водню» – Ньюфаундленд має величезний потенціал вітроенергетики.

  • 10 червня Канада вирішила повернути ФРН підсанкційну турбіну для газопроводу Північний потік із заводу Siemens Energy у Монреалі. Україна закликала скасувати передання. Шольц стверджує, що повернення турбіни – нібито на користь Україні.
  • Глава МЗС ФРН за минулого уряду Хайко Маас свого часу заявляв, що Північний потік-2 необхідний, щоб Берлін міг «краще» підтримувати Україну.

Читайте також: Канада допоможе Україні підготуватися до опалювального сезону: дають понад 12 млрд грн

Джерело

Новости Украины