Шольц: У всіх розмовах Путін чітко каже, що цілковито прагне щось завоювати


Шольц: У всіх розмовах Путін чітко каже, що цілковито прагне щось завоювати

Олаф Шольц (фото — ЕРА)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що російський диктатор Володимир Путін не відмовиться від своїх імперських амбіцій, тому що у всіх телефонних розмовах він давав зрозуміти, що його мета – «щось завоювати». Про це Шольц сказав на зустрічі з виборцями у Потсдамі, повідомляє Bild.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Канцлер Німеччини вважає, що Путін навряд чи піде на якісь поступки у війні проти України.

«Кожного разу, коли я розмовляю з Путіним, він також дуже точно каже, що цілком прагне щось завоювати. Він просто хоче силоміць відібрати частину української території», – сказав Шольц.

Він наголосив, що великі втрати у лавах російської армії не впливають на цілі диктатора РФ.

«Ми точно не знаємо, скільки російських солдатів загинуло. Але цілком можливо, що їх 100 000 (за даними Генштабу ЗСУ, вже понад 93 000. – Ред.)», – сказав Шольц.

Водночас німецький канцлер хоче продовжувати телефонувати Путіну. Попри всі розбіжності, канцлер Німеччини вважає, що потрібно продовжувати спілкуватися з диктатором РФ, щоб «перевірити», чи змінилися його цілі щодо України.

  • Президент Франції Емманюель Макрон виступає за прямий контакт із російським диктатором – вважає це «найкращим способом відновити відносини». Також Макрон заявив, що хотів би, щоб в РФ були гарантії безпеки після війни.
  • Шольц підтримав у цьому Макрона – сказав, що у Берліні, «звичайно, готові говорити з Росією про контроль над озброєннями в Європі», і союзники «вже пропонували це до війни, і в цій позиції нічого не змінилося».

Читайте також: «Zeitenwende». У Німеччині словом року обрали фразу Шольца про війну

Джерело

Новости Украины