Шольц зустрівся з Лавровим. Каже, «це правильно, що є постійна розмова»


Шольц зустрівся з Лавровим. Каже, "це правильно, що є постійна розмова"

Олаф Шольц (фото — ЕРА)

Німецький канцлер Олаф Шольц поговорив на полях саміту Великої двадцятки в Індонезії з міністром закордонних справ країни-оккупанта РФ Сергієм Лавровим і на пресконференції потім заявив, що позитивно оцінює наявність діалогу з владою РФ. Про це пише Zeit.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Я думаю, що це правильно, що є постійна розмова. Зрештою, має бути момент, щоб Росія усвідомила, що вона має вийти із ситуації», – пояснив він.

Відповідаючи на запитання, як пройшла розмова з Лавровим, Шольц відповів: «Він [Лавров] став поруч зі мною, сказав кілька речень – і на цьому все».

На тій самій пресконференції канцлер ФРН уточнив, що «періодично зв’язувався телефоном» з російським диктатором Володимиром Путіним з лютого 2022 року і «робитиме це й надалі», оскільки вважає відкриту лінію зв’язку з Кремлем «важливою».

Читайте також: Шольц попросив Китай «використати свій вплив» на РФ для закінчення війни. Згадав про ядерну зброю

Шольц також вважає, що на зустрічі G20 «з’явилися обнадійливі ознаки консенсусу» щодо того, що війна РФ проти України «неприйнятна», як і застосування ядерної зброї.

«Це консенсус, який тут набирає сили», – передає його слова Reuters.

  • 13 листопада Шольц заявив, що «було б чудово», якби Путін приїхав на Балі, але вважає, що той відмовився від такої ідеї, оскільки «йому довелося б відповідати на всі запитання та слухати всю критику від лідерів багатьох країн».
  • 14 листопада Шольц анонсував «чіткі й важливі» заяви про війну на саміті G20.

Джерело

Новости Украины