Штрафи, евакуація та нові паркомісця: у Вінниці за рік зафіксували майже 33 тисяч правопорушень з паркування

Штрафи, евакуація та нові паркомісця: у Вінниці за рік зафіксували майже 33 тисяч правопорушень з паркування

За 2021 рік у Вінниці інспектори з паркування виявили майже 33 тисячі правопорушень. Загальна сума штрафів склала більше 16 млн грн. Також у місті додатково облаштували більше 700 місць для зупинки та стоянки транспортних засобів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Кошти від штрафів надходять до міського бюджету і спрямовуються на різні проєкти розвитку територіальної громади.

Паралельно із роботою по виявленню порушень, у Вінниці працюють над питанням збільшення кількості паркувальних місць. Так, протягом 2021 року облаштовано 773 місця для зупинки та стоянки транспортних засобів в різних частинах Вінниці.

Як розповили у департаменті енергетики, транспорту та зв’язку міської ради, у Вінниці на кінець минулого року було 9638 місць для зупинки та стоянки транспортних засобів. У тому числі 425 для паркування автомобілів, якими керують водії з інвалідністю, 99 – для стоянок таксі, 24 – для зупинки та стоянки автівок з електричними двигунами та 24 місця для паркування мотоциклів.

Як розповів начальник відділу паркування департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Геннадій Богуславський, з 16 березня 2021 року інспектори з паркування розпочали евакуйовувати авто порушників правил паркування. До кінця року інспектори склали 393 акти на тимчасове затримання транспортних засобів. 181 автомобіль евакуювали на штрафмайданчик Головного управління Національної поліції у Вінницький області.

За період з 1 січня по 31 грудня 2021 року інспектори відділу паркування виявили 32 904 правопорушення. Загальна сума штрафів склала 16 млн 614 тис. 950 грн.

Як зазначили у Вінницькій міській раді, для комунікації із вінничанами працюють сторінка «Паркування Вінниця» у соціальній мережі Facebook та канали у месенджерах Telegram та Viber. Там можна звертатись по всіх питаннях стосовно порушень правил паркування та за консультаціями.

Источник

Новости Украины