Швидкий та смачний варіант. Рецепт лечо на зиму з перцем і морквою

Быстрый и вкусный вариант. Рецепт лечо на зиму с перцем и морковью

Лечо – класична страва угорської кухні, яка є досить поширеною в країнах Європи. Заготовка не має точної рецептури, оскільки кожна господиня у своїй країні готує її по-своєму. І якщо ви вже закрили декілька банок лечо з баклажанів, перцю та квасолі, цього разу приготуйте його з гострим перцем та морквою. theLime ділиться найпростішим рецептом.

Інгредієнти: солодкий болгарський перець (3 кг), томатний сік (3 л), морква (0,5 кг), часник (3 головки), гострий перець (1 шт.), рослинна олія (375 мл), цукор (250 г), сіль (1 ст. л.), оцет (3 ст. л.).

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді від пилу та бруду.

Болгарський перець розрізаємо, очищаємо від насіння та білих прожилок, нарізаємо досить великим кубиком. Моркву очищаємо та тремо на великій терці.

Гострий перець теж очищаємо від насіння та ріжемо невеликими шматочками. Зазначимо, що перед нарізанням такого перцю необхідно одягнути рукавички, щоб не отримати опік.

Часник очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібним кубиком або пропускаємо через прес.

У велику каструлю виливаємо томатний сік, а потім висипаємо натерту моркву, нарізані перці, подрібнений часник. Додаємо сіль, цукор, рослинну олію, оцет. Ставимо на вогонь і варимо приблизно 20 хвилин.

Тим часом необхідно підготувати банки та кришки. Для такої заготовки краще взяти невеликі банки по 0,5 л. Спочатку промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або миючим засобом, потім стерилізуємо у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води, ставимо в піч, вмикаємо найбільшу потужність і чекаємо 5-10 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 5-7 хвилин.

Розливаємо кипляче лечо в стерильні банки і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і обгортаємо теплим пледом або ковдрою приблизно на добу (до повного остигання). Потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2022-09-06/byistryiy-i-vkusnyiy-variant-retsept-lecho-na-zimu-s-pertsem-i-morkovyu/47893

 

 

Новости Украины