Швидко та смачно. Рецепт лечо з кабачків та болгарського перцю на зиму

Быстро и вкусно. Рецепт лечо из кабачков и болгарского перца на зиму

Наприкінці серпня чимало господинь намагаються зробити якнайбільше заготовок та консервації на зиму. І якщо ви вже закрили декілька банок ікри з перезрілих кабачків або ж болгарського перцю в томатному соусі, поекспериментуйте і приготуйте лечо. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: кабачки (1 кг), помідори (1 кг), болгарський перець (400-500 г), часник (5-6 зубчиків), сіль (1 ст. л. з гіркою), цукор (40 г), оцет 9% (20 мл), рослинна олія (60 мл).

Приготування:

Помідори промиваємо у проточній воді, за бажанням обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Подрібнюємо їх блендером чи пропускаємо через м'ясорубку. Переливаємо в каструлю, додаємо цукор, сіль та подрібнений ножем часник.

Болгарський перець та кабачки споліскуємо у воді, перець очищаємо від насіння та білих прожилок. Нарізаємо шматочками приблизно 1 см.

Після того, як помідорна маса закипить і трохи провариться, додаємо до неї кабачки та болгарський перець. Варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин. Потім додаємо рослинну олію і тушкуємо ще 10 хвилин. Наприкінці додаємо оцет, перемішуємо, доводимо знову до кипіння, варимо 3-5 хвилин та знімаємо з вогню.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх у проточній воді з рідким миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо будь-яким зручним способом: у каструлі на пару, мікрохвильовій печі, мультиварці або духовці. Для лечо найкраще підійдуть невеликі банки до 0,5 л, тому найзручніше це зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води, ставимо в піч і вмикаємо найбільшу потужність. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Розливаємо гаряче лечо в стерильні банки, герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо теплою ковдрою або пледом. Після повного остигання – приблизно через добу – прибираємо банки з лечо у темне прохолодне місце до зими.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2022-08-25/byistro-i-vkusno-retsept-lecho-iz-kabachkov-i-bolgarskogo-pertsa-na-zimu/47723

 

 

Новости Украины