Шуфрич не збирається йти з посади голови комітету Ради — зрадником себе не вважає

Шуфрич не збирається йти з посади голови комітету Ради - зрадником себе не вважає

Фото: Кузьмін Олександр / УНІАН

Нестор Шуфрич не збирається добровільно йти з посади голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова. Про це народний депутат заявив в інтерв’ю «Детектор медіа».

— Я поважаю будь-яку позицію і думку наших громадян. Але є реальність. Ми зараз ще не знаємо, яке буде рішення Європейського суду з прав людини з приводу ліквідації «ОПЗЖ». І сьогодні кожен має нести індивідуальну відповідальність, — сказав він.

Коментуючи те, що він добровільно вийшов зі складу Національного олімпійського комітету України, Шуфрич заявив, що “вихід з НОКУ — питання не політичне”. 

— З мене корона не впаде, я відійшов, щоб не провокувати дії, які б ускладнювали роботу НОКУ. Що ж до Верховної Ради, то це виключно міжпартійний і політичний орган. Тут політика від А до Я. Тому уникати неполітизації будь-яких процесів у парламенті є просто безглуздо, — розповів народний депутат.

За словами Шуфрича, його комітет провів 33 засідання після 24 лютого. Засідання не анонсують із міркувань безпеки.

Зрадником Шуфрич себе не вважає. За його словами, коли була загроза нападу на Київ, він “приєднався до невеликого загону і з автоматом готовий був захищати Верховну Раду”.

Нестор Шуфрич попав до Верховної Ради дев’ятого скликання як представник партії «Опозиційна платформа — За життя». Після вторгнення Росії її заборонили як проросійську. Замість фракції «ОПЗЖ» у парламенті з’явилася депутатська група «Платформа за життя та мир». 

У листопаді рух “Чесно» закликав зняти Шуфрича з посади голови комітету свободи слова. Колишня членкиня комітету Тетяна Циба заявила, що Нестор Шуфрич не має морального права очолювати комітет свободи слова. Водночас її колега по фракції “Слуга народу” Сергій Швець сказав, що він на цій посаді досить ефективний.

Станом на 13 жовтня у комітеті Верховної Ради з питань свободи слова було лише три особи: голова комітету Нестор Шуфрич, секретар Сергій Швець та член комітету Євгеній Брагар.

Джерело

Новости Украины