Скібіцький: Південь – плацдарм росіян, щоб пізніше відновити війну та захопити всю Україну


Скібіцький: Південь – плацдарм росіян, щоб пізніше відновити війну та захопити всю Україну

Вадим Скібіцький (скриншот)

На правобережжі Дніпра в Херсонській області йде перегрупування окупаційних російських військ, а не їх виведення чи втеча, про що були такі та ще такі заяви: ворог створив там плацдарм для будь-яких дій і потужно окопався, повідомив РБК-Україна заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, «там йде переміщення, йде перегрупування військ» окупантів, і росіяни «розуміють, що їм конче потрібна саме ця територія – вони хочуть контролювати обидва береги Дніпра».

«Якщо вони повністю вийдуть з правого берега або якщо ми їх звідти виб’ємо, тоді вони не зможуть активно просуватися вздовж Дніпра до центральних регіонів нашої країни. Для них дуже важливо утримати Херсон – це однозначно. Вони розуміють: якщо говорити про створення якоїсь «херсонської народної республіки» чи «референдум», без Херсона – це нелогічно», – пояснив розвідник.

Читайте також: Скібіцький: «Іскандери» та «Калібри» у росіян вичерпуються, високоточні ракети – на межі

Саме тому, додав він, на Криворізькому та Запорізькому напрямках зроблено по дві, а в деяких місцях – і по три лінії оборонних споруд армії РФ, які в інженерному плані «цілком обладнані».

Скібіцький повторив: південь України – це плацдарм для подальших наступальних дій росіян углиб території країни.

«Щоб через рік чи через два, три, п’ять років після будь-яких переговорів знову розпочати війну та захопити всю територію України», – резюмував представник ГУР.

  • 22 серпня спікерка ОК «Південь» Гуменюк заявила, що ЗСУ ведуть контрнаступ на Херсон, але без «підйому війська та маршу степами».

Джерело

Новости Украины