«Сотні мільярдів». Фінансовий сектор РФ потай підраховує збитки від санкцій – Bloomberg


"Сотні мільярдів". Фінансовий сектор РФ потай підраховує збитки від санкцій – Bloomberg

Ілюстративне фото: depositphotos.com

Фінансовий сектор Росії зазнав на сотні мільярдів доларів «прямих втрат» унаслідок масштабних санкцій, запроваджених США та їхніми союзниками у зв’язку з російським вторгненням в Україну. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на внутрішній документ міністерства фінансів РФ.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, оцінка російського мінфіну враховує суттєві удари по фондовому ринку, банківському капіталу, а також $300 млрд заморожених валютних резервів.

Цей аналіз був включений у презентацію для закритої зустрічі російських високопосадовців, яка відбулася в серпні і була присвячена реагуванню на санкції.

У звіті йдеться про збитки для фінансової системи Росії, без урахування впливу санкцій на економіку загалом.

У презентації, зокрема, названі пошкодження фінансової інфраструктури, зокрема 80% активів банківського сектора, які підпали під санкції, відключення від Swift та втрата доступу до ключового обладнання та програмного забезпечення.

Зазначається, що інструменти, включно з деривативами, хеджуванням, єврооблігаціями та первинним публічним розміщенням акцій, «практично зникли».

У презентації не розглядаються ширші економічні наслідки обмежень, які підштовхнули Росію до рецесії, яка, ймовірно, продовжиться у 2023 році.

Читайте також: Доходи Росії від нафти та газу впали до мінімуму за 14 місяців через санкції – Bloomberg

Джерело

Новости Украины