Спекуляції з боку рф та обмеження роботи інспекції – посол України розповів про роботу “зернової ініціативи”

КИЇВ. 30 березня. УНН. На минулому тижні було продовжено “зернову угоду” на 120 днів. Проте росія намагається спекулювати на цьому та обмежує роботу інспекції і прохід кораблів. Про це на брифінгу розповів Надзвичайний і Повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар, передає УНН.

Цитата

«Продовжено “зернову угоду” на минулому тижні на 120 днів, так як це було передбачено документом, підписаним 22 липня. Є спекуляція з російської сторони і спроби маніпулювати. Дійсно, угода поки що не повноцінно функціонує, як ми би хотіли, оскільки російська сторона продовжує обмежувати проведення інспекції та прохід кораблів через турецькі протоки. Але ми маємо гарантію того, що наступний період ця угода діє. Для наших аграріїв та перевізників це гарантія того, що ми маємо безпечний вивіз нашої зернової продукції на міжнародний ринок», – розповів Боднар.

Нагадаємо

Російський диктатор володимир путін пригрозив не продовжувати “зернову угоду”, заявивши, що рф “буде готова безкоштовно поставити зерно в нужденні країни Африки». Він також звинуватив Україну в експорті продовольства в «ситі країни».

Джерело: УНН

Новости Украины