США отримали ордер на арешт літака російського олігарха та депутата вартістю $90 млн


США отримали ордер на арешт літака російського олігарха та депутата вартістю $90 млн

Сергій Скоч (скриншот з відео)

Суд уповноважив Сполучені Штати заарештувати літак вартістю $90 млн, який належить російському олігарху, депутату нелегітимної Держдуми Андрію Скочу. Про це повідомляє AP.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Це рішення – частина багатомісячного переслідування російських олігархів та їхньої заблокованої власності, заявив прокурор США Даміан Вільямс.

Ордер на арешт літака, який зараз перебуває у Казахстані, був підписаний окружним суддею США Робертом Лербургером у Нью-Йорку після того, як федеральний агент представив свідчення під присягою, які пояснюють, що Скоч є власником Airbus через низку підставних компаній та трастів.

Раніше США оголосили, що намагаються конфіскувати супер’яхту Madame Gu вартістю $156 млн, що належить Скочу. Яхту зареєстровано на Кайманових островах, але зовсім недавно було пришвартовано в порту Рашид у Дубаї.

У червні Міністерство фінансів запровадило додаткові санкції проти Скоча та його активів. Скоч також перебуває під санкціями Європейського Союзу.

ДОВІДКА. Андрій Скоч – депутат Держдуми від пропутинської партії Єдина Росія. Президент міжнародного фонду «Поколение». Мільярдер. Співвласник металургійного холдингу USM. Посідає 21-е місце у списку журналу Forbes. США вперше наклали санкції на олігарха у квітні 2018 року за його зв’язки з організованою злочинністю та за його депутатство. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну США запровадили додаткові санкції проти Скоча та його активів.

  • 2 серпня США оголосили про розширення переліку санкцій проти Росії. Під них потрапили бізнесмени, олігархи, 36 компаній наукового та військово-промислового комплексу, а також подруга Путіна, колишня гімнастка Аліна Кабаєва.

Джерело

Новости Украины