США розчаровані нерішучістю Німеччини у питанні Leopard-2 для України – Sky News


США розчаровані нерішучістю Німеччини у питанні Leopard-2 для України – Sky News

Олаф Шольц (в центрі) у зруйнованому районі Ірпеня (фото — ЕРА)

США «розчаровані» нерішучістю Німеччини у питанні постачання Україні танків Leopard-2, заявив на брифінгу високопоставлений американський чиновник. Про це повідомляє Sky News.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Чиновник сказав, що США не знають, як розв’язуватиметься питання з Leopard-2.

Джерело видання повідомило, що Берлін «намагався поставити США в безвихідне становище щодо постачання американських танків Abrams, але це не спрацює».

Співрозмовники видання додали, що США «не надаватимуть Україні дорогі, складні в обслуговуванні танки, які, на думку представників адміністрації, не потрібні українцям для досягнення їхніх цілей, просто для того, щоб дати іншій країні прикриття для своїх власних внутрішніх рішень».

Чиновник на брифінгу сказав, що міністр оборони Ллойд Остін та генерал Марк Міллі не вірять, що Abrams «принесуть чисту користь українцям, враховуючи складність їхньої експлуатації та обслуговування». Вони наполягають на тому, що США «не утримуються» від надання власних танків, тому що стурбовані можливою ескалацією через це.

18 січня повідомлялося, що канцлер ФРН Олаф Шольц нібито готовий надати Україні танки Leopard за умови, що США передадуть Україні американські танки Abrams.

  • Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що на зустрічі в Рамштайні не вдалося домовитися про постачання танків Україні, але Німеччина перевірить свої запаси Leopard на предмет можливого постачання в Україну.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав оголошення про нові постачання західними країнами зброї в Україну і заявив, що очікує подальшого розвитку дискусії про можливу передачу німецьких танків Leopard-2. 
  • Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що рішення про танки Leopard для України не ухвалено Німеччиною, але ще є «вікно можливостей» до весни.
  • Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що сьогодні в Рамштайні деякі країни називали свої пакети допомоги «за зачиненими дверима», також країни, які мають на озброєнні Leopard-2, дійшли згоди, що можуть розпочати навчальні курси для українських танкових екіпажів у роботі з Leopard- 2.

Джерело

Новости Украины