США відправлять Україні нову допомогу — до неї увійдуть ракети для ППО та комплекси Avenger

США відправлять Україні нову допомогу - до неї увійдуть ракети для ППО та комплекси Avenger

Фото: ru.wikipedia.org

Міністерство оборони Сполучених Штатів оголосило про надання нового пакету військової допомоги Україні. До нього увійдуть ракети для системи протиповітряної оборони Hawk, зенітно-ракетні комплекси Avenger, ракети Stinger, сотні одиниць зброї та тисячі боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

— Сьогодні Міністерство оборони оголошує про надання допомоги у сфері безпеки на суму до 400 мільйонів доларів для задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони. Цей дозвіл є двадцять п’ятим вилученням обладнання адміністрацією президента із запасів Міноборони для України із серпня 2021 року, — йдеться у повідомленні.

Що увійде до нового пакету допомоги від США:

ракети для систем ППО Hawk; чотири ЗРК Avenger та ракети Stinger; Додаткові боєприпаси для реактивних високомобільних артилерійських систем HIMARS; 21000 155-мм артилерійських снарядів; 500 високоточних артилерійських пострілів калібру 155 мм; 10000 120-мм мінометних пострілів; 100 високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів HMMWV; 400 гранатометів; стрілецька зброя, оптика та понад 20 000 000 набоїв до стрілецької зброї; підривне обладнання для розчищення перешкод; захисне обладнання для холодної погоди.
Джерело

Новости Украины