Столтенберг: Для всіх членів НАТО Донецьк, Луганськ, Херсон, Запоріжжя та Крим – це Україна


Столтенберг: Для всіх членів НАТО Донецьк, Луганськ, Херсон, Запоріжжя та Крим – це Україна

Єнс Столтенберг (фото – скриншот з відео)

Ніхто з членів НАТО не визнає і не має наміру визнавати «російськими» регіони України, про анексію яких заявив російський диктатор Володимир Путін. Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав у вступній частині позачергового брифінгу.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Столтенберг назвав заяви Кремля «найбільшою спробою анексії в Європі з часів Другої світової війни», і зазначив, що площа окупованих Росією територій України можна порівняти з площею Португалії.

Генсек НАТО заявив, що псевдореферендуми, зрежисовані Москвою, пройшли з повною зневагою до принципів міжнародного права, і що таке захоплення територій, безумовно, є незаконним і нелегітимним.

«Ніхто із союзників по НАТО не визнає і ніколи не визнаватиме жодну з цих територій частиною Росії», – сказав Столтенберг.

«Донецьк – це Україна, Луганськ – це Україна, Херсон – це Україна, Запоріжжя – це Україна, так само, як Крим – це Україна», – наголосив він.

  • 30 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив «російськими» тимчасово окуповані території України.
  • На скликаному Володимиром Зеленським терміновому засіданні РНБО розглянула питання про чергові замахи на анексію території України та забезпечення колективної безпеки України та євроатлантичного простору.
  • Україна подала офіційну заявку на прискорений вступ до НАТО.

Джерело

Новости Украины