Суд заарештував бізнесмена Кауфмана з альтернативою внесення 129 мільйонів гривень застави

Суд заарештував бізнесмена Кауфмана з альтернативою внесення 129 мільйонів гривень застави

Фото: t.me/nabudaily

Вищий антикорупційний суд заарештував одеського бізнесмена Бориса Кауфмана з альтернативою внесення 129 мільйонів гривень застави. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У разі внесення застави на Кауфмана буде покладено низку обов’язків. Серед них — носити електронний браслет, не виїжджати з Києва та Одеси без дозволу детектива, прокурора чи суду, здати до територіального підрозділу міграційної служби закордонний паспорт.

Як пише у своєму телеграм-каналі журналіст Олег Новіков, прокурор САП просив не визначати заставу. На судовому засіданні він розповів, що слідство зафіксувало передачу коштів першому заступнику міського голови Одеси Михайлу Кучуку, віцемеру Олегу Бриндаку та заступнику мера Світлані Бедрезі.

— За словами прокурора, Кауфман та його бізнес-партнер Олександр Борухович (колишнє прізвище Грановський) передали Бриндаку 2,47 млн грн, Кучуку – 900 тис. грн, а Бедрезі – 300 тис. грн, — пише журналіст.

Також детективи на негласних слідчих (розшукових) діях зафіксували приміщення, яким користувався Кауфман. Воно нібито обладнано засобами заглушки від прослуховування й запису.

“Центр протидії корупції” повідомив, що прокурор САП сказав, що розмір застави мав би становити 496 млн 200 тисяч грн. На засідання прийшли колишній нардеп від фракції “Народний фронту” Ігор Котвицький, директор компанії «Тедіс» (власником якої є Кауфман) Тарас Корніяченко та гендиректор одеського клуба “Чорноморець” Анатолій Місюра. Значна частина засідання проходила у закритому режимі.

5 грудня НАБУ та САП повідомили про затримання Бориса Кауфмана та екснардепа Олександра Боруховича. 6 грудня їм повідомили про підозру. За версією слідства, вони є співорганізаторами злочинної організації, яка з осені 2021 року тримала під контролем посадовців одеської міськради, бюджетні витрати міста та діяльність місцевих комунальних підприємств.

Джерело

Новости Украины