Сунак: Захід допомагатиме Україні багато років, розрахунок Росії на «втому» не спрацює


Сунак: Захід допомагатиме Україні багато років, розрахунок Росії на "втому" не спрацює

Ріші Сунак (Фото: EPA)

Західні союзники налаштовані на багаторічну підтримку України, сподівання Росії на «втому» від війни міжнародних партнерів Києва не виправдаються. Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, передає Financial Times.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

Виступаючи на оборонній конференції в Лондоні, Сунак заявив, що російська «стратегія перечікування… щоб люди на заході втомилися, нудьгували… працювати не буде».

«Зараз ми ведемо розмову з союзниками про те, які довгострокові багатосторонні та двосторонні угоди з безпеки ми можемо укласти з Україною», – сказав британський прем’єр.

Очікується, що члени НАТО обговорять форму цих угод на саміті у Вільнюсі у липні.

Сунак наголосив, що обіцянки Заходу про довгострокову підтримку спрямовані як на те, щоб вселити в Україну впевненість у своїй здатності захистити себе, так і на те, щоб утримати Росію від продовження війни.

«Правильний та єдиний курс дій для Росії – піти та зупинити війну», – сказав британський лідер.

  • 22 травня 2023 року повідомлялося, що доки Україна не вступила до НАТО, західні союзники готові запропонувати їй модель безпеки, подібну до ізраїльської.
  • 25 травня на черговій зустрічі у форматі «Рамштайн» союзники обговорюватимуть надання українським військам додаткових боєприпасів, зміцнення системи ППО та навчання льотчиків на F-16.

Читайте також: Сунак різко відповів члену парламенту Британії – той закликав до «припинення вогню» в Україні

Джерело

Новости Украины